Johan Vande Lanotte in Ninove

De federale verkiezingen van 2010 zijn intussen al één jaar oud. Nog steeds hebben we geen nieuwe regering. Aan de inzet van een aantal mensen zal het niet gelegen hebben. Eén van die mensen is senator Johan Vande Lanotte die van oktober tot januari als koninklijk bemiddelaar zijn uiterste best deed om de onderhandelende partijen dichter bij een akkoord te brengen. Zijn onderhandelingsnota werd jammer genoeg verworpen door CD&V en N-VA, maar zal toch een referentie blijven voor de komende onderhandelingen.

Niet alleen voor Johan, maar ook voor mij was deze bemiddelingsperiode een intensieve periode. Als jongeling had ik de eer om samen met een aantal collega’s Johan te mogen bijstaan voor het financieringswet-dossier dat dé kern is van de communautaire onderhandelingen. Het was hard werken, maar ik leerde er bijzonder veel, over de financieringswet, maar nog meer over het politieke bedrijf. Ik ben er Johan nog steeds dankbaar om dat ik dit kon meemaken. Ook al was het resultaat niet wat het had kunnen zijn, ik blijf toch met een goed gevoel aan die periode terugdenken.

Na een periode van stilte kwam Johan Vande Lanotte in het voorjaar terug op het voorplan met zijn voorstel om België om te vormen tot een Belgische Unie van 4 deelstaten. Over dat voorstel gaf hij een gastles aan de Universiteit Gent en volgende week komt hij zijn voorstel ook toelichten in het volkshuis van Ninove waarna hij ook met de aanwezigen zal discussiëren over de staatshervorming.

Ben je geïnteresseerd in de toekomst van België, heb jij een idee over hoe we uit deze impasse kunnen geraken, kom dan zeker langs op maandag 20 juni om 20u in de Geraardsbergsestraat 119 in Ninove.

Voor de mensen die zich willen voorbereiden op wat Johan in Ninove zal komen vertellen om hem moeilijke vragen te kunnen stellen: hier vind je de presentatie die hij gaf aan de Universiteit Gent :Gastcollege_Vande_Lanotte

Johan Vande Lanotte krijgt de slappe lach in De Laatste Show op Youtube

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>