Eerste steen gelegd van het Sociaal Huis

Ninove bouwt aan de toekomst!

Vrijdag 18 mei 2018 legden we de 1e steen van het nieuwe sociaal huis/huis van het kind en 10 sociale appartementen met dienstverlening.

Deze symbolische daad is het signaal van het OCMW Ninove aan de bevolking dat een project van lange adem nu eindelijk werkelijkheid wordt.

Sociaal Huis en Huis van het kind: kruispunt van uw welzijn

In 2020 zal dit nieuwe gebouw het bruisende centrum worden van de Ninoofse sociale dienstverlening. U zal er niet alleen het Sociaal Huis in vinden met als partners onder andere de sociale diensten stad en OCMW, gratis juridisch advies, Dyzo (hulp voor zelfstandigen), Leerpunt, PWA-dienstencheques, Inburgering en integratie. Ook het Huis van het Kind krijgt een centrale vleugel. Hierin zullen Kind en Gezin (‘de weeg’), de Lokale Kinderopvang, de Speelodroom, een ruilwinkel en een ontmoetingsruimte hun plaatsje vinden. Deze lijst zal ongetwijfeld nog uitbreiden, want op deze centrale plek, die sedert mensenheugenis in de stad altijd al dé plaats is geweest van sociaal dienstbetoon aan de burger, wordt met deze bouw niet alleen eer gebracht aan al wie in het verleden hier veel mensen heeft geholpen, maar willen we een kruispunt creëren van waaruit elke welzijnsorganisatie bereikbaar wordt

Sociale appartementen met dienstverlening

Bovenop het Sociaal Huis/Huis van het Kind bouwt SHM Denderstreek 10 sociale appartementen met dienstverlening. Dit maakt het plaatje van extra sociale dienstverlening compleet.

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>