Beste wensen

Ik wens iedereen een heel gezond, warm, solidair en gelukkig 2014 toe!

Beste wensen

de start

Zondagavond 24 februari. Morgen wordt de nieuwe gemeenteraad geïnstalleerd en word ik gemeenteraadslid. Deze nieuwe gemeenteraad duidt dan ook de schepenen aan en kiest de 11 OCMW-raadsleden. Normaal gezien duiden die raadsleden dan donderdag mij aan als OCMW-voorzitter voor de komende 6 jaar. Tegelijk word ik dan ook schepen voor jeugd.

Toen ik 6 jaar geleden de politiek in ging, had ik nooit durven denken dat ik 6 jaar later ocmw-voorzitter of schepen zou worden. Dankzij de steun, hulp en stem van velen is het toch gelukt, en dat is een droom die uitkomt. Je doet immers aan politiek omdat je aan aantal dingen wil veranderen/verbeteren en als je dan die kans krijgt, moet je die grijpen.

Ik kijk er dan ook naar uit om de komende 6 jaar voor mijn stad en vooral voor haar inwoners te mogen werken. Vanaf nu heb ik dus 38.000 bazen waar ik voor werk. Een hele eer. Ik beloof dan ook dat ik me 6 jaar hard ga inzetten voor het beleid van onze stad. Niet voor niets zal ik morgen zweren om de verplichtingen van mijn mandaat trouw na te komen.

Bedankt voor het vertrouwen in 2012 en beste wensen voor 2013

2012 was een bewogen en intens jaar voor me. Het begon met een prachtige reis in Argentinië en Chili, waarna ik al gauw terecht kwam in de drukte van het kabinetsleven bij Johan Vande Lanotte.

Twee begrotingscontroles en een relanceplan later, kwam dan de langverwachte campagne voor de gemeenteraadsverkiezingen. Met sp.a-groen gingen we voor een project van vernieuwing, verjonging met meer aandacht voor inspraak, meer verkeersveiligheid, een bruisend leven in de stad waarbij we ook de deelgemeenten niet wilden vergeten.

Die boodschap wilden we ook brengen in onze campagne waarbij we alle Ninovieters eerst vroegen hun ideeën door te geven die we dan verwerkten tot ons verkiezingsprogramma zowel thematisch als per deelgemeente of wijk en dat we aan alle Ninoofse deuren gingen uitleggen. Met een wat creatievere campagne wilden we verder ook tonen dat het ook echt anders kan.

De gemeenteraadsverkiezingen in oktober werden voor sp.a-groen een succes: we gingen van 5 naar 6 zetels. En ook ik persoonlijk kreeg heel wat stemmen op mijn naam. 1.447 Ninovieters vertrouwden hun stem aan me toe. Bedankt voor dat vertrouwen! En bedankt ook aan alle vrijwilligers, mede-kandidaten en militanten voor de enorme inzet en hulp!

Na wekenlange onderhandelingen (meer uitleg hierover in een later stuk) werd er beslist om samen met vld en cd&v in zee te gaan om te bouwen aan het nieuwe Ninove waarin inspraak, verkeersveiligheid en meer leven in de stad een belangrijke rol zouden krijgen en ook de deelgemeenten niet uit het oog worden verloren.

N-VA vond na enkele weken mee-onderhandelen blijkbaar dat de verkiezingen toch ongeldig waren, legde klacht neer bij de Raad voor Verkiezingsbetwistingen die in december oordeelde om de verkiezingsuitslag ongeldig te verklaren. De Raad baseerde zich hiervoor op het facebookbericht van Guy D’Haeseleer van Vlaams Belang (Forza) dat mensen een pint beloofde in ruil voor een foto van hun kiesbiljet. Eigenlijk is het een schande dat een volksvertegenwoordiger die van vreemdelingen (terecht) eist dat ze zich aan onze wetten houden, zich zelf ostentatief niet aan de wet houdt! En dat niet hij daarvoor gestraft wordt, maar de ganse Ninoofse bevolking is onbegrijpelijk. De organisatie van nieuwe verkiezingen kost de Ninoofse belastingbetaler zo’n 65.000 euro (2 pinten per kiezer!), duizenden mensen mogen weer opdraven om te gaan stemmen, bijzitten of tellen, en misschien nog het ergste: onze stad wordt intussen niet bestuurd, en belachelijk gemaakt voor gans Vlaanderen.

Daarom heeft sp.a-groen mee beroep aangetekend tegen deze beslissing bij de Raad van State. de uitspraak volgt binnen enkele weken en dan weten we of we terug naar de stembus mogen of niet.

Nu, mochten er in 2013 toch herverkiezingen komen, dan zien we die met sp.a-groen best wel met vertrouwen tegemoet. Dit ganse circus bewijst enkel dat er verjonging en vernieuwing nodig is, en we zullen met onze sp.a-groenploeg opnieuw de baan opgaan om iedereen te overtuigen waarom ze best op sp.a-groen stemmen: verjonging, inspraak, aandacht voor deelgemeenten, meer verkeersveiligheid en een bruisend leven in onze stad.

Maar laten we natuurlijk niet vergeten dat politiek niet het belangrijkste is in het leven (ook niet in dat van mij :) ). Daarom wens ik iedereen een gezond, gelukkig 2013 vol vriendschap, liefde en feestjes!

Op reis in Zuid-Amerika

Op 26 december vertrok ik met 5 vrienden (Bert aka de Witten, Davy, Jordy, Sarah en Robin) voor enkele weken naar Argentinië en Chili. Een ellenlang reisverslag ga ik niet geven, maar toch enkele hoogtepunten.

  • Wandeling in parque nacional El Palmar: zware rugzak, maar de vele palmbomen in het avondlicht maakten dat zeker goed

  • oudejaarsavond in Buenos Aires: lekker eten op dakterras onder een prachtig vuurwerk
  • de watervallen van Iguazu

 

  • de kathedraal van San Salvador de Jujuy waar juist een eucharistieviering bezig was, de priester vol vuur preekte en de zaal luidkeels begon te zingen over de Heilige Geest. Daarop ging de priester rond, raakte mensen aan en blies hen in het gezich, waarop de mensen op de grond vielen en minutenlang bleven liggen. De priester probeer de ook Robin op de grond te krijgen (bljkaar zijn er enkele parochiemedewerkers die tijdens het blazen van de priester proberen om het ‘slachtoffer’ naar beneden te duwen) maar Robin was als een Rots en zette zijn voet toen hij naar beneden werd geduwd.
  • Rafting: niet overdreven spectaculair maar wel goed geamuseerd
  • Salta en omgeving: door mineralen gekleurde bergen, erosieverschijnselen, toffe roadtrip van 2 dagen met wildkamperen net voor een bergpas en in een verlaten boerderij. Eindeloze hoogvlakten vol mega-cactussen en de besneeuwde Andestoppen in de verte. Indrukwekkend mooie dingen gezien.

 

  • Trektocht in het hooggebergte van de Andes, met de Cerro Leonera (net onder de 5000 m). Jammer genoeg zeer diep gegaan zodat ik, Robin en Sarah dag nadien niet meekonden naar de top van de Plomo (5400). Toch wel wat last van de hoogte gehad, maar de pijn weegt niet op tegen de mooie vergezichten.

 

Bert en Davy bleven in Zuid-Amerika om er nog 3 maanden langer rond te trekken. Wij moesten jammer genoeg terugkeren en zijn intussen weeral aan de slag. Maar de avonturen van Bert en Davy blijven we natuurlijk volgen op hun blog: http://www.tangatanga.com/deefendewitten/

Wandelvakantie in de Zwitserse alpen

Vorige week eindelijk nog eens de kans gehad om te gaan stappen in de bergen. Samen met enkele vrienden naar het Zwitserse kanton Wallis in de buurt van de Italiaanse grens om er enkele tochten te gaan maken in de bergen en gletsjers te bewonderen. Prachtige tochten met een knie die het minder leuk vond. Verder ook genoten van een zwembadcomplex, rust, eten, drinken en (drank)spellekes. Met een paar vrienden de bergen in: zalig!