Wat leeft er in Lieferinge?

Zoals hier al eerder vermeld, ga ik al enkele maan­den wekelijks de boer op met enkele sp.a’ers in de Ninoofse deel­ge­meen­ten, telkens met dezelfde vraag: wat zou u graag ver­be­terd zien in uw dorp?
Het is immers heel gemakke­lijk om van achter de lap­top een par­ti­jpro­gramma te schri­jven, maar om een goed idee te hebben van wat de mensen écht willen, moet je het hen eerst gaan vra­gen. Daarom hebben we met sp.a Ninove het idee opgevat om in de laat­ste twee jaar voor de gemeen­ter­aadsverkiezin­gen de mening van de mensen te gaan vra­gen. Niet dis­cus­siëren of ons gedacht opdrin­gen, maar gewoon vra­gen en vooral luis­teren. Nadien vat­ten we die resul­taten dan samen per deel­ge­meente en houden we daar reken­ing mee wan­neer we ons verkiez­ing­spro­gramma per dorp opstellen.

Omdat we natuurlijk met zulke huisbezoeken nooit iedereen kunnen bereiken, zet ik hier toch de belangrijkste punten per dorp op de site zodat iedereen met goeie ideeën nog steeds kan reageren. Heb je nog andere ideeën voor een beter Lieferinge, stuur die dan gerust door naar lieven.meert@s-p-a.be

Hier de belangrijkste resultaten voor Lieferinge:

  • De Lieferingenaars waarderen vooral de rust en zijn zeer te spreken over het landelijk karakter en de aanwezigheid van groen. Er is soms wel een probleem met sluikstorten.
  • Sommige mensen zijn niet positief zijn over onveiligheid door te hard rijdende auto’s en sluipverkeer. Om de verkeersveiligheid te vergroten wordt er gepleit voor snelheidsremmers en extra uitwijkplaatsen.
  • Nog niet alle huizen aangesloten op het rioleringsnet en er zijn geregeld problemen met de waterbeheersing van de Molenbeek.
  • De laatste jaren kwamen heel wat nieuwe, vaak jonge, gezinnen in Lieferinge wonen. Sommige inwoners hebben
    hierdoor het gevoel dat ze hun dorpsgenoten minder kennen. Bij velen was er de wens om meer sociale contacten in hun dorp. Het buurtcomité dat oa. het sinterklaasfeest organiseert is een goed initiatief. Er zouden meer van zulke initiatieven mogen zijn en ze kunnen meer ondersteund worden door het stadsbestuur.
  • Vraag om een klein speelpleintje voor de vele kinderen.
  • Vele inwoners vroegen om meer betrokkenheid, overleg en participatie bij het gemeentelijk beleid. Het idee leeft dat het kleine Lieferinge dat ver van Ninove-stad ligt, uit het oog verloren wordt door het gemeentelijk beleid.

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>