Over Lieven

Wie is Lieven Meert?

Lieven is afkomstig uit Okegem Ninove (°20/10/1981). Hij is de zoon van Freddy Meert en Frieda De Clerck. Lieven studeerde aan de universiteiten van Gent en Louvain-la-Neuve en behaalde een diploma burgerlijk ingenieur natuurkunde en een diploma economische wetenschappen.

Na 2 jaar te werken voor de universiteit besloot Lieven zijn engagement voor de partij te versterken en werd hij in 2008 medewerker van federaal parlementslid Bruno Tuybens. Vanaf 2009 werkte Lieven voor de studiedienst van sp.a waar hij verantwoordelijk was voor de financieringswet en de dossiers rond begroting en de financiële sector.  Na de ellenlange regeringsonderhandeling in 2010-2011 waar Lieven de sp.a-onderhandelaars Frank Vandebroucke, Johan Vande Lanotte, Caroline Gennez en Bruno Tobback ondersteunde, ging hij eind 2011 aan de slag op het kabinet van vice-premier en minister van economie en consumenten Johan Vande Lanotte waar hij begroting en de financieringswet opvolgde. Na de kabinetsperiode keerde Lieven terug naar de sp.a-studiedienst om er de begrotings- en pensioendossiers op te volgen. Daar werkt hij samen met oa. John Crombez, Karin Temmerman en Joris Vandenbroucke om alternatieven voor te stellen voor de onevenwichtige besparingsvoorstellen van de regeringen Michel en Bourgeois.

Levensgenieter Lieven spendeert de meeste vakanties in bergachtige gebieden om er trektochten te maken en de streek te leren kennen.

Lieven is sinds 2013 samen met vriendin Annelien De Decker en samen wonen ze in de Vinkenstraat 36 in Ninove.

Na een periode als OCMW-raadslid en de voor sp.a-groen succesvolle verkiezingen in 2012, werd Lieven in februari 2013 aangesteld als OCMW-voorzitter en schepen voor jeugd.

Als OCMW-voorzitter en schepen ontving Lieven de decretaal vastgelegde wedde voor een stad van 38.000 inwoners: 52.219,72 euro brutoloon per jaar (na indexatie vanaf 1/7/2016) wat overeenkomt met 2639,34 euro nettoloon per maand. Hiervan wordt 402,53 euro afgedragen aan sp.a, zodat het netto gaat om 2236,81 euro per maand. Daarnaast had Lieven nog één betaald mandaat. Hij zit namelijk namens het Ninoofs OCMW in de raad van bestuur van intercommunale GID-PBW-Solva (gemeenschappelijke interne dienst voor preventie en bescherming op het werk van Zuid-Oost-Vlaanderen). Hij ontving daarvoor een presentiegeld van 50 euro bruto (31 euro netto) per vergadering (1 per kwartaal).

Sinds 2019 is Lieven gemeenteraadslid en fractieleider van de Samen-fractie. Als gemeenteraadslid ontvangt Lieven 213 euro (bruto) per vergadering van de gemeenteraad en 107 euro (bruto) per gemeenteraadscommissie.

Neem gerust een kijkje op zijn facebook of linked-in profiel

Schilderij verkiezingen 2010