De mooiste job ter wereld

Dit is voor mij de laatste dag als ocmw-voorzitter en schepen van jeugd. Ik wil alle medewerkers dan ook hartelijk bedanken voor de 6 mooie jaren. Het was een periode waarin we samen het sociaal beleid in onze stad uitbouwden, vele speeltuintjes bouwden, startten met jeugdopbouwwerk voor kwetsbare jongeren en uitgroeiden tot het meest kwaliteitsvolle woonzorgcentrum van de ganse streek. Bedankt voor jullie dagdagelijkse inzet hiervoor, voor de bewoners van wzc of serviceflats, voor de senioren die gebruik maken van onze poets- of maaltijddiensten, ontmoetingscentrum of ergotherapie aan huis, voor de mensen in armoede en zwaksten in onze samenleving. Jullie inzet is voor hen van heel groot belang.

Sinds enkele maanden hebben we al een algemeen en een financieel directeur die aan het hoofd staan van stad en ocmw samen. Vanaf morgen zal het ocmw ook worden bestuurd door de gemeenteraad en het schepencollege. In die zin is morgen ook het sluitstuk van het jarenlang voorbereide integratieproces tussen stad en ocmw. Ik wil de medewerkers van de ondersteunende diensten dan ook danken om samen dit niet altijd eenvoudige traject af te leggen. Vanaf morgen zijn we één grote organisatie ten dienste van de Ninovieters waardoor we die Ninovieter beter zullen kunnen helpen. Er duiken ongetwijfeld nog wat kinderziektes op maar ik ben er zeker van dat jullie die samen ook zullen overwinnen.

Lokale politiek is altijd samenwerken met andere politici, ambtenaren, verenigingen en burgers. Dat is niet altijd eenvoudig, er zijn nu eenmaal soms verschillende visies op bepaalde problemen of dossiers, maar door naar elkaar te luisteren en samen op zoek te gaan naar compromissen of alternatieven, kan je vaak het verst geraken. Ik heb van deze samenwerking de voorbije jaren erg genoten en wil iedereen bedanken waarmee ik kon en mocht samenwerken.

Vanavond eindigt het voor mij als voorzitter en schepen. Het waren zeer boeiende jaren voor me in wellicht de mooiste job ter wereld. Ik heb veel bijgeleerd, veel dingen kunnen doen, soms ook moeilijke momenten meegemaakt, maar globaal kijk ik met grote tevredenheid en zelfs enige fierheid terug op deze periode. Hier een overzichtje van wat we samen de voorbije jaren allemaal deden: https://www.lievenmeert.be/?p=1652

Morgen is tegelijk ook een nieuwe start, als gemeenteraadslid waarbij ik de nieuwe meerderheid zo goed mogelijk zal helpen en advies geven vanuit wat ik de voorbije jaren leerde. Ik ben ervan overtuigd dat de nieuwe ploeg verder zal inzetten op het sociaal beleid en het jeugdbeleid in onze stad en dat ze dat heel goed zal doen!

Ik wens iedereen heel veel succes en werkplezier de komende jaren, en natuurlijk de allerbeste wensen voor een gelukkig en gezond 2019!

Bedankt en tot ziens!

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>