Stad verhoogt tarieven uitleendienst met 20%

De Raad van Bestuur van het AGB Dienstenbedrijf besliste om de tarieven waartegen verenigingen zaken kunnen ontlenen drastisch te verhogen met gemiddeld 20%. Nu de VLD-CD&V-LDD meerderheid onder impuls van Freddy Van Eeckhout besliste om het stadsmagazijn om te vormen tot een Autonoom Gemeentebedrijf met een dure manager en overdreven veel directeurs en chefs, wil men dit financiële debacle mee laten betalen door de verenigingen.

Frederik Dewaele, sp.a-vertegenwoordiger in die Raad van Bestuur vindt dat het stadsbestuur er alles moet aan doen om het verenigingsleven te ondersteunen en betreurt daarom de grote prijsverhoging. Wij willen dat verenigingen en buurtcomités vrijelijk kunnen beschikken over alle uitleenmateriaal zodat de prijs van het ontlenen van materiaal zeker geen belemmering vormt om iets te organiseren. Daarnaast vindt sp.a dat er een maximumwaarborg zou moeten zijn zoals men dat ook al toepast in de provinciale uitleendienst, zodat organisatoren geen waarborg van 1000€ cash of meer moeten betalen.

Een bruisend verenigingsleven is essentieel voor het welzijn van onze inwoners. Het is daarom nodig dat de stad er alles aan doet om dit te ondersteunen. Sp.a wil dan ook dat de stedelijke uitleendienst veel gebruiksvriendelijker wordt voor het verenigingsleven en klaagt een aantal anomalieën aan.

Zo moet de waarborg voor de gehuurde materialen cash of met een cheque betaald worden en het huurgeld via overschrijving. Sommige zaken wil men gratis komen leveren, voor andere moet men dan weer betalen, wat leidt tot absurde situaties waarbij een halflege vrachtwagen materiaal komt leveren en de organisatoren bv. een viertal dranghekkens zelf moeten gaan halen.

Tot slot klaagt sp.a de discriminatie tussen de verenigingen aan. Sommige organisaties moeten geen huur of waarborg betalen. Het is niet duidelijk hoe deze zijn geselecteerd. We stellen voor om alle erkende verenigingen gratis te laten ontlenen en pleiten ervoor dat ze enkel een waarborg zouden moeten betalen van maximum 250€.

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>