Sp.a Ninove wil evaluatie van OCMW-secretaris en ontvanger

Op de OCMW-raad stelde Lieven Meert voor om het wettelijk voorziene evaluatieproces voor secretaris en ontvanger op te starten.

In een modern personeelsbeleid hoort tegenwoordig een periodieke evaluatie thuis, met de bedoeling om de personeelsleden te motiveren en hun functioneren steeds te verbeteren. Zo worden de mensen gemotiveerd en waar nodig bijgestuurd. In bijna alle organisaties dragen functioneringsgesprekken zo al jaren bij tot een betere werking en constructieve sfeer waarbij er op een open manier wederzijdse wisselwerking is tussen chef en personeel. Als ondergeschikten worden geëvalueerd, dan is het voor sp.a maar normaal dat ook de leidinggevenden af en toe aan zulk verbeteringsproces worden onderworpen. Want ook zij zijn mensen en kunnen dus soms fouten maken.

Nu het nieuwe OCMW-decreet dat inging op 1 juli 2009 de verplichting oplegt om ook de OCMW-secretaris en ontvanger periodiek te evalueren (er is sprake van een tweejaarlijkse evaluatie), vraagt sp.a Ninove om hier werk van te maken. De huidige toplui van het Ninoofse OCMW werden immers nog nooit geëvalueerd. En aangezien zij bij zeer goed functioneren recht hebben op een managementstoelage, zou het niet correct zijn om hen deze kans niet te gunnen.

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>