Gouverneur: ‘grondenruil tussen stad en OCMW onevenwichtig’

Door de bouw van het nieuwe rusthuis op de Centrumlaan willen het Ninoofse Stadsbestuur en het Ninoofse OCMW overgaan tot een ruil van de gronden aan de Centrumlaan met de gronden aan de Burchtstraat. Sp.a OCMW-raadslid Lieven Meert vond het niet correct dat het OCMW hierbij mocht opdraaien voor de kosten van de milieuverontreiniging die was opgedoken tijdens de bouw van het nieuwe rusthuis op de Centrumlaan. Omdat het OCMW, het sociaal beleid in onze stad dus, zo mocht opdraaien voor die meerkost van 500.000 euro, vroeg hij in de OCMW-raad een nieuw schattingsverslag van de gronden aan de Centrumlaan. Toen de VLD-CD&V-LDD meerderheid daar niet wou op ingaan en toch instemde met de ruil, legde Lieven Meert klacht neer bij de Gouverneur tegen de gebruikte schattingen.

Na zijn onderzoek van het dossier meent de Gouverneur nu dat het gebruikte schattingsverslag daterend van 2006 m.b.t. de percelen aan de Centrumlaan niet meer correct en actueel is en dat men een nieuw of geactualiseerd schattingsverslag had moeten aanvragen.

Hoewel de Gouverneur de mening van Meert deelt dat bij deze ruilovereenkomst de prestaties van beide partijen niet volledig in evenwicht zijn, besliste hij toch om de beslissing van de OCMW-raad niet te schorsen. In zijn brief stelt de Gouverneur dat hij deze beslissing steunt op de overweging dat beide besturen op financieel vlak met elkaar verweven zijn.

Sp.a’er Lieven Meert reageert met een gemengd gevoel: “Enerzijds betekent het een morele overwinning dat de gouverneur me gelijk geeft in mijn stelling dat het OCMW door de ruil benadeeld werd, maar anderzijds blijft het toch jammer dat de meerderheid er via deze operatie in slaagt om 500.000 euro van het OCMW naar de stad te versluizen om de stedelijke begroting mee op te smukken terwijl het sociaal beleid in tijden van economische crisis dat geld best had kunnen gebruiken..”

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>