32 extra serviceflats in Denderwindeke

Op de vorige OCMW-raad stelden we een ontwerper aan voor de bouw van 32 nieuwe woningen voor senioren te Denderwindeke. Hiermee geeft het OCMW het startschot voor de herbestemming van het oude rusthuis aan de Edingsesteenweg. De huidige serviceflats in Denderwindeke krijgen dus een uitbreiding met 32 bijkomende assisitentiewoningen (de nieuwe naam voor serviceflats) en een ontmoetingsruimte. Als de werken voltooid zijn, zullen er dus in totaal 49 assistentiewoningen zijn langs de Edingsesteenweg in Denderwindeke. De plannen voor de afbraak zijn klaar, de ontwerper krijgt nu dus groen licht.

Assistentiewoningen zijn opvolgers van de beter gekende serviceflats. Het is een zelfstandige woonvorm met zorgvoorziening voor 65 plussers. Belangrijk is dus dat de ouderen kunnen rekenen op aangepaste huisvesting en hulpverlening.

Assistentiewoningen zorgen er op deze manier voor dat mensen niet hoeven te verhuizen naar een woonzorgcentrum zolang ze nog zelfstandig kunnen wonen. Ze bieden bovendien koppels de mogelijkheid om samen naar een aangepaste woning met zorg te verhuizen. Dat is in een woonzorgcentrum vaak niet mogelijk.

rusthuis_Denderwindeke

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>