Integratie door werk, dat is wat telt!

PoetsvrouwDeze week begon bij het OCMW Ninove een poetsvrouw aan een stage van een maand die nadien kan uitmonden in een job, teneinde de tewerkstelling van kwetsbare groepen te bevorderen. In ons Lenteakkoord (http://ninove.s-p-a.be/sharedmedia/uploads/files/13/03/Lenteakkoord.pdf, o.a. punt 28) leggen we heel sterk de nadruk op integratie door tewerkstelling, en het OCMW is daarvoor één van de belangrijkste kanalen.

Groot is dan ook onze verbijstering dat Forza Ninove van deze aanstelling misbruik maakt om de dame én het OCMW- en stadsbestuur aan te vallen. De partij klaagt aan dat de dame geen Nederlands spreekt, wat manifest onwaar is, en dat ze een hoofddoek draagt. Dat laatste klopt, maar wij zien hier geen probleem in. Het belangrijkste is dat de werkneemster haar werk goed doet, of dat nu met een hoofddoekje op of in bermudashort is.

We zijn geschokt dat Forza Ninove politieke spelletjes speelt op de kap van mensen die goede wil tonen om zich in te zetten voor onze stad. Bij bespreking in het OCMW verzette geen enkele partij zich trouwens tegen het principe van de aanstelling van medewerkers waarvan geweten is dat ze een hoofddoekje dragen, en dat bleek tot op heden ook uit het stemgedrag van elke partij.

De heftige reactie van Forza toont dus dat het hier om plat opportunisme en populisme gaat, en dan drukken we ons nog zacht uit. De ene keer zouden volgens de extreemrechtse partij bepaalde bevolkingsgroepen alleen naar het OCMW gaan om geld te ontvangen, maar wanneer ze er naartoe gaan om te werken, blijken ze voor Forza ook niet welkom. Door het online plaatsen van de foto van de dame in kwestie, begaat Guy D’haeseleer trouwens een flagrante overtreding van de privacyregels. Het is de zoveelste keer op korte tijd dat hij, nota bene Kamerlid, de spelregels van onze rechtstaat overtreedt.

Wij blijven ondertussen onverstoord inzetten op ons programma. Iedereen betrekken bij de Ninoofse samenleving, onder andere door zoveel mogelijk tewerkstellingskansen te scheppen, zal daarbij één van onze prioriteiten blijven.

Trouwens, vroeger droeg elke kuisvrouw een doek op haar hoofd, wat is het probleem?

2 comments to Integratie door werk, dat is wat telt!

  • Johannes

    De nagel keihard op de kop Lieven!

  • edwin

    ‘t voornaamste is dat de wetten en reglementen terzake worden nageleefd en dat iedereen over dezelfde kam wordt geschoren: dus moet iedereen van het OCMW een hoofddeksel naar eigen believen kunnen dragen of dat nu een muts, een keppeltje, een hoofddoek, een fietshelm, of wat dan ook is.
    Als het dragen van de hoofddoek een uiting van geloof is (wat niet echt zo hoeft te zijn) moeten ook andere geloofsuitingen zoals kruisjes, keppeltjes e.d. kunnen.
    Zo simpel kan het zijn=> gelijkheid voor iedereen!
    Los daarvan vraag ik mij af of we als progressieven echt gelukkig moeten worden indien er ons meer en meer in het openbaar mensen willen confronteren met hun geloofsovertuiging.
    Geloven mag je overal en altijd, het uiten is voor mij iets voor thuis en in de kerk of moskee!

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>