Ninove zet in op buurtsport en jeugdopbouwwerk!

Op de gemeenteraad vorige week werd beslist om door de aanwerving van een externe jeugdwerker van de gespecialiseerde vzw Lejo, volop in te zetten op buurtsport en jeugdopbouwwerk voor.  Het buurtsportproject ‘Street Action’ wordt een belangrijk middel voor deze jeugdwerker om jongeren te bereiken.

In de loop van 2012 werd door Filip Coussée, professor aan de Universiteit Gent, een onderzoek gedaan in opdracht van de stad m.b.t. het Ninoofse jeugdbeleid en kinderen en jongeren in maatschappelijk kwetsbare posities. Een van de belangrijkste aanbevelingen in dit rapport is het opstarten van kwalitatief jeugdopbouwwerk, bij voorkeur door de aanstelling van een externe jeugdwerker. Deze aanbeveling werd nu dus gevolgd en opgenomen in het lenteakkoord.

Gelijktijdig liep vanuit de sportdienst een subsidieaanvraag voor het opstarten van een buurtsportproject ‘Street Action’. Deze subsidie werd aan de stad toegekend en houdt in dat Ninove voor de opstart van een buurtsportproject een subsidie mag verwachten van 10.000 euro in 2013 en 4.000 euro in 2014.

De uitwerking van dit project zal gebeuren door de medewerkers van de sport- en jeugddienst en er werd voor gekozen om hierbij ook een externe jeugdwerker aan te stellen om te zorgen dat jongeren bereikt worden.

Het project start deze zomer en concreet betekent dit dat er op geregelde tijdstippen sportactiviteiten zullen plaatsvinden voor jongeren. In eerste instantie in het stadspark, maar later eventueel ook op andere plaatsen in de binnenstad.

We kozen er voor om dit te realiseren door een samenwerking aan te gaan met LEJO vzw, een erkende jeugdorganisatie die gespecialiseerd is in jeugdopbouwwerk en het werken met maatschappelijk kwetsbare kinderen en jongeren.  

Wie interesse heeft in de vacature, kan hier extra info vinden.

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>