Bedankt voor het vertrouwen in 2012 en beste wensen voor 2013

2012 was een bewogen en intens jaar voor me. Het begon met een prachtige reis in Argentinië en Chili, waarna ik al gauw terecht kwam in de drukte van het kabinetsleven bij Johan Vande Lanotte.

Twee begrotingscontroles en een relanceplan later, kwam dan de langverwachte campagne voor de gemeenteraadsverkiezingen. Met sp.a-groen gingen we voor een project van vernieuwing, verjonging met meer aandacht voor inspraak, meer verkeersveiligheid, een bruisend leven in de stad waarbij we ook de deelgemeenten niet wilden vergeten.

Die boodschap wilden we ook brengen in onze campagne waarbij we alle Ninovieters eerst vroegen hun ideeën door te geven die we dan verwerkten tot ons verkiezingsprogramma zowel thematisch als per deelgemeente of wijk en dat we aan alle Ninoofse deuren gingen uitleggen. Met een wat creatievere campagne wilden we verder ook tonen dat het ook echt anders kan.

De gemeenteraadsverkiezingen in oktober werden voor sp.a-groen een succes: we gingen van 5 naar 6 zetels. En ook ik persoonlijk kreeg heel wat stemmen op mijn naam. 1.447 Ninovieters vertrouwden hun stem aan me toe. Bedankt voor dat vertrouwen! En bedankt ook aan alle vrijwilligers, mede-kandidaten en militanten voor de enorme inzet en hulp!

Na wekenlange onderhandelingen (meer uitleg hierover in een later stuk) werd er beslist om samen met vld en cd&v in zee te gaan om te bouwen aan het nieuwe Ninove waarin inspraak, verkeersveiligheid en meer leven in de stad een belangrijke rol zouden krijgen en ook de deelgemeenten niet uit het oog worden verloren.

N-VA vond na enkele weken mee-onderhandelen blijkbaar dat de verkiezingen toch ongeldig waren, legde klacht neer bij de Raad voor Verkiezingsbetwistingen die in december oordeelde om de verkiezingsuitslag ongeldig te verklaren. De Raad baseerde zich hiervoor op het facebookbericht van Guy D’Haeseleer van Vlaams Belang (Forza) dat mensen een pint beloofde in ruil voor een foto van hun kiesbiljet. Eigenlijk is het een schande dat een volksvertegenwoordiger die van vreemdelingen (terecht) eist dat ze zich aan onze wetten houden, zich zelf ostentatief niet aan de wet houdt! En dat niet hij daarvoor gestraft wordt, maar de ganse Ninoofse bevolking is onbegrijpelijk. De organisatie van nieuwe verkiezingen kost de Ninoofse belastingbetaler zo’n 65.000 euro (2 pinten per kiezer!), duizenden mensen mogen weer opdraven om te gaan stemmen, bijzitten of tellen, en misschien nog het ergste: onze stad wordt intussen niet bestuurd, en belachelijk gemaakt voor gans Vlaanderen.

Daarom heeft sp.a-groen mee beroep aangetekend tegen deze beslissing bij de Raad van State. de uitspraak volgt binnen enkele weken en dan weten we of we terug naar de stembus mogen of niet.

Nu, mochten er in 2013 toch herverkiezingen komen, dan zien we die met sp.a-groen best wel met vertrouwen tegemoet. Dit ganse circus bewijst enkel dat er verjonging en vernieuwing nodig is, en we zullen met onze sp.a-groenploeg opnieuw de baan opgaan om iedereen te overtuigen waarom ze best op sp.a-groen stemmen: verjonging, inspraak, aandacht voor deelgemeenten, meer verkeersveiligheid en een bruisend leven in onze stad.

Maar laten we natuurlijk niet vergeten dat politiek niet het belangrijkste is in het leven (ook niet in dat van mij :) ). Daarom wens ik iedereen een gezond, gelukkig 2013 vol vriendschap, liefde en feestjes!

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>