Op reis in Zuid-Amerika

Op 26 december vertrok ik met 5 vrienden (Bert aka de Witten, Davy, Jordy, Sarah en Robin) voor enkele weken naar Argentinië en Chili. Een ellenlang reisverslag ga ik niet geven, maar toch enkele hoogtepunten.

 • Wandeling in parque nacional El Palmar: zware rugzak, maar de vele palmbomen in het avondlicht maakten dat zeker goed

 • oudejaarsavond in Buenos Aires: lekker eten op dakterras onder een prachtig vuurwerk
 • de watervallen van Iguazu

 

 • de kathedraal van San Salvador de Jujuy waar juist een eucharistieviering bezig was, de priester vol vuur preekte en de zaal luidkeels begon te zingen over de Heilige Geest. Daarop ging de priester rond, raakte mensen aan en blies hen in het gezich, waarop de mensen op de grond vielen en minutenlang bleven liggen. De priester probeer de ook Robin op de grond te krijgen (bljkaar zijn er enkele parochiemedewerkers die tijdens het blazen van de priester proberen om het ‘slachtoffer’ naar beneden te duwen) maar Robin was als een Rots en zette zijn voet toen hij naar beneden werd geduwd.
 • Rafting: niet overdreven spectaculair maar wel goed geamuseerd
 • Salta en omgeving: door mineralen gekleurde bergen, erosieverschijnselen, toffe roadtrip van 2 dagen met wildkamperen net voor een bergpas en in een verlaten boerderij. Eindeloze hoogvlakten vol mega-cactussen en de besneeuwde Andestoppen in de verte. Indrukwekkend mooie dingen gezien.

 

 • Trektocht in het hooggebergte van de Andes, met de Cerro Leonera (net onder de 5000 m). Jammer genoeg zeer diep gegaan zodat ik, Robin en Sarah dag nadien niet meekonden naar de top van de Plomo (5400). Toch wel wat last van de hoogte gehad, maar de pijn weegt niet op tegen de mooie vergezichten.

 

Bert en Davy bleven in Zuid-Amerika om er nog 3 maanden langer rond te trekken. Wij moesten jammer genoeg terugkeren en zijn intussen weeral aan de slag. Maar de avonturen van Bert en Davy blijven we natuurlijk volgen op hun blog: http://www.tangatanga.com/deefendewitten/

2 comments to Op reis in Zuid-Amerika

 • Sandra

  Wel indrukwekkend en leuk allemaal. Hebben jullie dit allemaal zelf gepland of een reisorganisatie ingeschakeld? Ik wil namelijk ook een rondreis in enkele landen van Zuid-Amerika maken en zoek al hier en daar voor informatie. Al enkele gepaste websites gevonden en ga verder met zoeken. Natuurlijk kan ik ook tips van ervaren mensen gebruiken :)Bedankt!

 • Hallo, we hebben dat zelf georganiseerd op basis van reisverslagen die we op internet vonden en reisgidsen zoals trotter en lonely planet. Is zeker te doen als je wat spaans kent. Als je meer info zou willen, mag je me zeker mailen op lievenmeert@hotmail.com

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>