Van deur tot deur in Pollare

Lieven Meert,vierde opvolger voor Kamer in Oost-Vlaanderen, gaat met veel goesting, en onder een stralende zon aankloppen bij de mensen. Voor een jonge kandidaat als hij is het immers belangrijk om de mensen persoonlijk te leren kennen. “Sommige mensen ontmoet je nu eenmaal niet op café of op één of andere activiteit, laat staan dat ze op facebook actief zijn.”
Vandaag stond het schilderachtige Pollare op de agenda. Deze deelgemeente van Ninove, rustig gelegen op een heuvel aan de oevers van de Dender is de natuurlijke biotoop van enkele dichters, tekenaars en schilders. En terecht.
Pollare is een prachtig dorp met weidse vergezichten. Voor huisbezoekers als Lieven en zijn metgezel brengt dat wel één nadeel met zich mee: bijna alle huizen vergen een aantal trappen om aan de voordeur te raken. “Het klinkt banaal, maar vooral voor mijn ietwat oudere compagnon de route levert dat na een 200-tal huizen stramme spieren en vermoeide knoken op.”
Maar de trappen nemen ze er graag bij. Een huisbezoekdag als deze levert immers altijd ook heel wat memorabele momenten, en hopelijk ook stemmen, op.
Als uitsmijter geeft hij jullie enkele anekdotes mee. “Zo was er een jonge kerel die nog twijfelde en eventueel op n-va wilde stemmen maar dan toch aangaf dat die partij geen oplossingen biedt, het probleem enkel groter maakt en dat het wel heel makkelijk is om stoere verklaringen af te leggen als je geen oplossing wil.”
Ook was er een zeer vriendelijke vrouw die haar eten liet aanbranden omdat ze te lang met ons wilde praten. Tot slot was er een jonge vader met zoon die voor ons zou stemmen zo sympathiek waren en we de eerste waren die het kwamen vragen.
Opnieuw een aangename dag gehad: veel mensen ontmoet, goeie gesprekken en discussies gehad en de stralende lentezon deed de rest. Campagnevoeren kan toch echt leuk zijn!

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>