Een stad is meer dan een verzameling appartementen

De VLD-CD&V-LDD-meerderheid heeft de bespreking van het ruimtelijk structuurplan op de agenda van de gemeenteraad geplaatst. In dat ruimtelijk structuurplan wordt ondermeer voorgesteld om de bestemming van de OCMW- en Kaaischoolsite te wijzigen van openbaar nut naar woonzone. Het voorstel van het schepencollege houdt in dat er op de site nog maar eens appartementen worden voorzien, tot groot jolijt van de privéprojectontwikkelaars.

Een stad moet meer zijn dan een verzameling appartementen en daarom blijft sp.a pleiten om aan de ganse site een gemengde, maar openbare functie geven. Om het nog eens concreet te stellen: de creatie van een extra groene long in het centrum van de stad met een kleiner rusthuis of woonzorgzone, gecombineerd met een buurthuis of jeugdhuis en ontmoetingsruimte, een stadsarchief en tentoonstellingsruimte in de kaaischool. En uiteraard gezellige terrasjes langs de Dender!

Ik wil nog eens extra aanstippen dat ook de gemeentelijke commissie voor ruimtelijke ordening van de stad (en met haar de betrokken architecten, landbouwers, natuurbeschermers, promotoren voor sociale en andere woningbouw, stedenbouwkundigen, vakbonden) het standpunt van sp.a onderschrijft!

Daarom een laatste oproep tot het stadsbestuur om creatief te zijn en om deze schitterende locatie in het voordeel van de Ninovieters te gebruiken! En met mij de meer dan 900 ondertekenaars van de petitie waarin wordt geijverd om de leefbaarheid in de stad te vermeerderen en om een halt te stellen aan de appartementitis!

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>