Speelplein Abdijstraat niet alleen gehalveerd maar ook geruïneerd

Met sp.a-groen pleiten we voor voldoende speelpleintjes voor de kinderen. In het ideale geval is er eentje in elke deelgemeente of Ninoofse wijk. Zondag gingen Jordy, Evelien en Ruth op bezoek bij de Ninoofse speelpleintjes. Een verslag komt daar later nog wel van, maar over dat van de Abdijstraat kunnen we echt niet zwijgen.

Het speelpleintje aan de Abdijstraat was tot voor enkele jaren een van de betere speelpleinen van Ninove. Het was immers vernieuwd, vrij groot, groen, in een rustige buurt en vlot bereikbaar. De open plek in het midden van de stad werd echter gehalveerd omwille van de bouw van een kinderdagverblijf. Met sp.a-groen wilden we die kinderopvang niet ten koste laten gaan van speelruimte en vroegen voor compensatie. Deze meerderheid had echter geen oren naar en het speeltuintje werd jammerlijk gehalveerd. Speelruimte en groen werd daarbij opgegeven voor gebouwen, net zoals een tijd geleden ook het speelpleintje in Preulegem plaats moest maken voor, hoe raad je het, appartementen.

Jordy De Dobbeleer (voorzitter van Groen en ook ex-jeugdraadvoorzitter) stelde samen met Evelien, Ruth en mij echter vast dat het speelpleintje met de start van de werken geruïneerd werd: “Het torentje met glijbaan werd ontmanteld en op een hoop gegooid. De glijbaan zonder toegang rust eenzaam op de voetbalgoal en de wip ligt in een dik pak modder. Ligt er iemand eigenlijk wakker van de kinderen en jongeren in deze stad? De speeltuin op Preulegem moest ook al plaats maken voor appartementen en de eindelijk vernieuwde stadspeeltuin in het park is voor lange tijd dicht wegens asbest. Waar kunnen de kindjes in de stad eigenlijk nog deftig spelen?”

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Is het zoveel gevraagd om die toren gewoon weer op te bouwen zodat de kinderen er deze zomer kunnen op spelen? Of zijn ze de handleiding kwijt? Is het zoveel gevraagd om de glijbaan op een veilige plaats te zetten en niet gewoon los op een voetbalgoal? Of willen ze de ‘glijgoal’ als speeltuig op de markt brengen?

4 comments to Speelplein Abdijstraat niet alleen gehalveerd maar ook geruïneerd

 • Els Van Aelbrouck

  En zeggen dat er zoveel mensen tegen was, brieven geschreven, vergaderingen bijgewoond. Maar ze luisteren niet naar de mensen die daar wonen! Ze doen gewoon toch hun eigen ding! Verniel maar natuur, verniel een rustige woonbuurt! Meer drukte in de straat! Geen speeltuinen meer. De stad moet is leren luisteren naar zijn inwoners of ze gaan deze nog is verliezen als ze zo verder blijven doen!!

 • Gert

  Als je met je kind naar een speeltuin wil gaan en je woont in ninove, ga dan gerust naar aalst of Geraardsbergen. Dichter bij huis vind je weinig of niets meer. Tenzij je er voor wil betalen natuurlijk. Een pluim voor de stad ninove, vooral voor het niets doen, of, integendeel, het slechter maken van een reeds erbarmelijke situatie!.

 • Frederik

  En dan nog een belangrijke vraag: waar zal iedereen straks parkeren?

 • Anne

  Het is sowieso van groot belang dat er meer kinderopvanginitiatieven in een stad zoals Ninove wordt georganiseerd. Want buiten de hartjes is er op gemeentelijk niveau niks qua kinderopvang (tss 0en 3 jaar),dus daar moet zeker aan worden gewerkt. Maar het is ook een feit dat er meer speelpleintjes moeten zijn, want als mama van 2 kinderen van 3 en 5 jaar moeten we al ver gaan zoeken om “eens naar de speeltuin te gaan”. Ik hoop daarom dat er echt naar oplossingen worden gezocht!

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>