De begroting van het OCMW doorgelicht

Op de OCMW-raad stond vorige week het budget (de begroting) voor het jaar 2011 op de agenda. Het is een vrij ambitieloos budget geworden met geen nieuwe projecten. Enkele zaken die toch opvallen:

– het OCMW moet 607.000 euro betalen aan de stad voor de grond aan de Centrumlaan waar het nieuwe rusthuis op staat. Na mijn klacht tegen deze transactie vond ook de gouverneur dat de prijs die de stad het OCMW aanrekende overdreven was, maar schorste hij deze niet omdat stad en OCMW volgens hem min of meer hetzelfde zijn. In de begroting van 2011 wordt het dus nog maar eens duidelijk dat de stad er met deze transactie voor kiest om geld weg te trekken van sociaal beleid om haar eigen budget op te smukken.

-de verbouwing van het oude rusthuis in Denderwindeke tot extra serviceflats en een dagcentrum voor bejaarden die in het meerjarenplan voorzien was voor 2011, wordt uitgesteld. Men is bezig met plannen, maar er zijn nog geen budgetten voorzien. De bouw heeft dus zeker al een jaar vertraging. Jammer.

-door de transactie met de stad en in mindere mate de nieuwe personeelsformatie, put het OCMW meer dan 600.000 euro in haar reserves, zodat er minder ruimte overblijft voor toekomstige projecten. De volgende meerderheid zal het niet eenvoudig hebben.

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>