Ninove zet eerste stap naar speeltuin in Keldermeersbaan

De stad Ninove probeert al sinds 1999 de braakliggende grond in de Keldermeersbaan op de hoek met de Pamelstraat te kopen. Maar omdat de eigendom is verdeeld over tientallen eigenaars uit binnen- en buitenland is dit tot nog toe nooit gelukt. Maar de stad werkt aan een oplossing waarbij de stad eerst een deeltje koopt, hierdoor wordt de stad mede eigenaar en kan dit volledig worden aangekocht.

De Ninoofse gemeenteraad keurde op voorstel van burgemeester Tania De Jonge de eerste stap in die procedure goed waardoor de stad nu eigenaar wordt van een deel van dit perceel. Later kan dan de volledige eigendom verworven worden. Ik ben erg blij dat we op deze manier dit dossier dat al bijna 20 jaar aansleept, kunnen oplossen.

Schepen van jeugd Lieven Meert (sp.a) is erg tevreden: “De wijk Pamelstraat-Nederwijk snakt naar wat extra parkeerplaatsen en plaats om in een groene omgeving te kunnen spelen. We willen dan ook op het terrein ruimte voorzien voor wat extra parkeerplaatsen, een groene ontmoetingsplaats en een speeltuintje voor de vele kinderen uit de buurt.”

foto Keldermeersbaan google streetview

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>