Red onze trein!

De NMBS wil een aantal directe treinverbindingen afschaffen die ons vanuit Geraardsbergen en Ninove snel rechtsreeks naar Brussel brengen. Wij willen verzet aantekenen bij de NMBS. Daarom vragen we u om uw steun. Samen kunnen we onze treinverbinding nog redden.

Elke dag opnieuw maken honderden reizigers gebruik van de rechtstreekse treinverbindingen vanuit Zuid-Oost-Vlaanderen naar Brussel. In haar nieuwe vervoersplan, dat vanaf december 2014 van start gaat, wil de spoorwegmaatschappij heel wat van die treinen afschaffen. Dat zou betekenen dat veel pendelaars niet alleen langer onderweg zouden zijn maar ook dat ze moeten overstappen, met een groter risico op vertragingen.

Wij willen aan de NMBS-directie duidelijk maken dat we onze treinen willen behouden. Wij zijn er namelijk rotsvast van overtuigd dat deze rechtstreekse verbinding voor heel veel mensen de reden is om voor de trein te kiezen en niet voor de auto.

De beslissing is nog niet helemaal definitief. De spoorwegmaatschappij laat de deur nog op een kier. En die kans willen we grijpen. Maar dat kunnen we alleen als u ons massaal steunt. U kan om uw stem laten horen door onze online petitie te ondertekenen. Die kan u makkelijk terugvinden via onze Facebook-pagina: “Red onze trein” of via http://www.ipetitions.com/petition/redonzetrein

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>