Groepsaankoop stookolie

De voorbije jaren hielpen we met onze groepsaankopen van stookolie honderden Ninoofse gezinnen om hun energiefactuur te verminderen. Het principe is eenvoudig: sp.a verzamelt de bestellingen, doet een rondvraag bij de brandstofleveranciers uit de regio en de leverancier die de grootste korting aanbiedt, mag alle bestellingen uitvoeren.

Met onze net afgelopen 5e stookolieactie verzamelden we zo iets meer dan 200 Ninoofse gezinnen en bestelden we samen net geen 300.000 liter stookolie, waarop we gemiddeld 9,3 eurocent korting konden krijgen. Een gemiddelde besparing van 135 euro per gezin. Voor sommigen was die korting hun enige doel, voor anderen zelfs een bittere noodzaak. Anderen deden misschien mee uit principe, omdat ze er de aloude coöperatieve gedachte in herkenden. Dit soort acties bewijzen dat dit coöperatieve instrument nog actueel en efficiënt kan zijn in de economie van de 21e eeuw, als je maar de moeite doet om het in een moderne vorm te gieten. Het succes van deze acties toont aan dat mensen,  of ze nu werknemer of consument zijn,  spaarder of student,  altijd beter af zijn wanneer ze hun krachten bundelen en risico’s en opbrengsten tot op zekere hoogte delen. En dat gaat veel ruimer dan mazout.

5 comments to Groepsaankoop stookolie

 • Hallo,

  Kan u ons laten weten wanneer de volgende gezamelijke aankoop van stookolie plaats zal vinden ?

  Alvast bedankt

  Christel Decoster-Leroux
  Geraardsbergsesteenweg 407
  B-9404 NINOVE

 • Stijn

  Hallo, is die groepsaankoop ook open voor mensen die niet in Ninove wonen (bijvoorbeeld Dilbeek)? Is het inschrijvingsformulier al beschikbaar?

  Bedankt,
  Stijn

  • Hallo,
   Nee, in principe niet, omdat één van de redenen waarom de leveranciers goedkopere prijzen kunnen aanbieden, de nabijheid van alle klanten is. Eventueel zijn er kleine uitzonderingen mogelijk net over de gemeentegrens, maar Dilbeek is helaas te ver. Onze excuses.
   Het is best mogelijk dat sp.a Dilbeek een gelijkaardige actie organiseert. Je kan anders eens contact opnemen met Karel De Ridder, gemeenteraadslid in Dilbeek. ZIjn contactgegevens vind je hier:
   http://www.dilbeek.be/Gemeenteraadsleden.1105.0.html

   vele groeten,
   lieven

 • Stijn

  Bedankt Lieven, ik heb Karel een mailtje gestuurd.

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>