sp.a Ninove is voor een goed sociaal huis!

sociaal huis Ninove

Het Sociaal Huis is een samenwerkingsverband tussen het Stadsbestuur en het OCMW van onze stad. Het is hét centrale aanspreekpunt waar alle Ninovieters terecht kunnen met vragen over sociale en welzijnszaken. Het Sociaal Huis moet er mee voor zorgen dat iedereen de sociale dienstverlening krijgt die hij nodig heeft.

Sinds de opstart in 2007 van de samenwerking detacheerde het stadsbestuur een personeelslid naar het Sociaal Huis. Een aantal maanden geleden besliste het Schepencollege echter zonder overleg met het OCMW om die detachering stop te zetten en de samenwerking te beperken tot af en toe een gezamenlijke vergadering zonder engagementen.

Verantwoordelijke Schepen tegen Sociale Zaken Rudy Corijn meldde het OCMW kurkdroog dat de Stad geen meerwaarde meer ziet in de detachering van een personeelslid aan het Sociaal Huis, dat het OCMW zelf maar moet nadenken hoe ze de verdere personeelsinvulling van het Sociaal Huis kan oplossen en dat dit standpunt van het Schepencollege moet aanvaard worden.

sp.a OCMW-raadsleden Lieven Meert en Lut Van den Brande vinden de houding van de Schepen schandelijk: “De afspraken tussen stad en OCMW voor de samenwerking in het Sociaal Huis werden bij de oprichting goedgekeurd door het Schepencollege. Het is dan ook niet aanvaardbaar dat deze afspraken zonder overleg door de stad worden opgezegd.”

“Eén van de eigenschappen van goeie politici is dat ze zich houden aan gemaakte afspraken. Mocht daar nog twijfel over bestaan, dan is het nu wel duidelijk dat Schepen Corijn niet tot deze categorie politici behoort.”

De samenwerking tussen stad, Autonoom Gemeentebedrijf en OCMW loopt trouwens ook op andere vlakken niet zo vlot. Onder andere bij de tewerkstelling van sociaal zwakkeren, lapt het Autonoom Gemeentebedrijf de afspraken geregeld aan haar laars. Hoog tijd dat ook het Stadsbestuur en de Schepen tonen dat ze ook sociaal kunnen zijn.

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>