Weerbaarheid van jongeren versterken door extra jeugdopbouwwerk

De gemeenteraad keurde mijn voorstel goed om samen met de gespecialiseerde vzw Lejo een extra jeugdopbouwwerker aan te stellen die kan werken aan het versterken van de weerbaarheid van jongeren.  Zo willen we jongeren sterker maken tegen verleidingen op vlak van drugs, alcohol, krediet, gokken,… en ook al te radicale ideeën.

VZW Lejo diende eerder samen met de stad een subsidie-aanvraag in voor het project Sterk! bij de Nationale Loterij maar werd door de vele kandidaturen niet weerhouden. Omdat we het als stad heel belangrijk vinden om onze jongeren te begeleiden en sterk te laten staan in hun leven, beslisten we toch om het project met eigen middelen verder te zetten.

De extra deeltijdse jeugdopbouwwerk zal als brugfiguur en vertrouwenspersoon fungeren voor de jongeren en hen zo begeleiden. Met de methoden die Lejo toepast, worden heel wat jongeren bereikt. Sport en spelen worden als middel gebruikt om een netwerk en een vertrouwensband op te bouwen. Er zullen ook sessies worden gegeven waarbij de jongeren over verschillende thema’s van gedachten kunnen wisselen. Met het jeugdopbouwwerk dat we in 2013 met Lejo startten, hebben we heel goede ervaringen zodat het zeker nuttig is om dit verder uit te breiden.

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>