OCMW Ninove start in najaar met ergotherapie aan huis

De Ninoofse OCMW-raad gaf een tijdje geleden de principiële goedkeuring aan de opstart van een ergotherapiedienst aan huis om senioren te helpen langer zelfstandig thuis te wonen. Doel is om te starten vanaf het najaar.

Door de lange wachtlijsten voor woonzorgcentra, wordt er voorrang gegeven aan de meest zorgbehoevenden voor opname in woonzorgcentra. Senioren blijven noodgedwongen langer zelfstandig thuis wonen al dan niet met thuiszorg. Om die mensen te ondersteunen willen we starten met ergotherapie aan huis waarbij ergotherapeuten de senioren concreet helpen met tips om hun leven en woning aan te passen om langer zelfstandig te wonen.

We gingen met het Ninoofs OCMW hiervoor ook te rade bij het OCMW van Gent dat al jaren met succes zulke dienst uitbouwde.

Deze ergotherapiedienst aan huis is een perfecte aanvulling op het aanbod aan poetshulp en maaltijden aan huis dat het OCMW nu al voorziet. Door deze extra dienstverlening komen we tegemoet aan een nood die er is bij meer en meer senioren.

Foto: ergo-lingen.de

Foto: ergo-lingen.de

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>