WZC Klateringen heeft nu ook automatische defibrillator

Sinds kort beschikt het OCMW-woonzorgcentrum Klateringen over een AED, een automatische defibrillator. Zulk toestel kan gebruikt worden om mensen die een hartaanval krijgen te reanimeren. Het toestel is heel eenvoudig in gebruik en iedereen kan het zonder gevaar gebruiken indien dat nodig zou zijn. Het toestel geeft immers zelf aan wat je moet doen. Toch hebben we alle verpleegkundigen in het WZC een korte opleiding gegeven zodat ze vertrouwd zijn met het toestel.

In de rest van de stad hangen al een aantal van zulke toestellen en nu dus nog eentje extra aan het onthaal van het WZC in de Centrumlaan. Toen een oppositieraadslid voorstelde om dat ook in Klateringen te voorzien, gingen we daar met de meerderheid graag op in. De kostprijs van het toestel bedroeg 1.446 euro , maar als we daarmee een leven kunnen redden, is het dat zeker waard.

 

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>