OCMW bespaart op presentiegeld voor raadsleden

Het nieuwe ocmw-bestuur schaft de komende 6 jaar 1 adviescomité af. Dit levert een besparing van om en bij de 8 500 euro. Een relatief kleine minkost, maar met deze beweging willen we het duidelijke signaal geven dat het bestuur de besparingsuitdagingen van de toekomst alvast au serieux neemt. Voorzichtig en efficiënt omspringen met het belastinggeld van onze burger, moet volgens mij een prioriteit zijn voor iedereen die met politiek bezig is.

Het afgeschafte Comité voor SeniorenBeleid telde 3 leden en kwam 10 keer per jaar samen.

Het, al bestaande, Bijzonder Comité voor de Sociale Dienst behandelt nu de dossiers rond seniorenbeleid. We kiezen ervoor om dit Bijzonder Comité met 1 lid uit te breiden en zo het draagvlak voor de belangrijke sociale beslissingen te vergroten. De belangen van de senioren zullen ook sterk aan bod blijven komen op de OCMW-raad. Dus een eventuele vrees voor minder aandacht, is absoluut overbodig. 

Door de integratie van deze beide comités valt niet alleen de meerkost van 2 leden weg. Ook de extra uren van een personeelslid, dat optrad als secretaris van het comité, verdwijnen.

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>