Meer speelpleinwerking in Ninove en deelgemeenten!

De stad Ninove pas het subsidiereglement voor jeugd aan om speelpleinwerkingen te ondersteunen en te stimuleren.

Tot vandaag werden particuliere speelpleinwerkingen zoals die van vzw Wenteka in Denderwindeke gesubsidieerd op dezelfde basis als andere erkende jeugdverenigingen. Maar het moet gezegd worden dat een speelpleinwerking een heel andere en intensievere werking heeft, waardoor ze nood hebben aan een andere ondersteuning.

Bovendien wil de stad andere bestaande of nieuwe verenigingen stimuleren om een speelpleinwerking op te starten om bijkomend aanbod in kinderopvang te creëren.

Door de aanpassing van het subsidiereglement worden speelpleinwerkingen voortaan als aparte soort jeugdvereniging beschouwd met een aparte vorm van ondersteuning.

Deze ondersteuning zal er in bestaan dat een speelpleinwerking, eens ze erkend is, een vaste subsidie kan ontvangen, aangevuld met bijkomende toelagen op basis van extra criteria zoals grootte, aantal opvangdagen en opvanguren, aanbieden van voor- en na-opvang, enz.

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>