Mayor@Ninove

Goed nieuws! Ninove is uitgekozen om samen met 3 andere steden (Diest, Maasmechelen en Bornem) mee te werken aan een interactief spel voor jongeren. In dat Mayor@YourTown-spel dat de vzw [ew32] ontwikkelt staat de vraag centraal wat jongeren zouden doen indien zij de burgemeester van hun stad zouden zijn. Gewapend met digitale tablets trekken de jongeren op missie door de stad en komen ze in contact met verschillende lokale diensten en organisaties. Elke missie die de jongeren goed uitvoeren levert hen een fictief bedrag op, dat ze op het einde van het spel kunnen investeren in lokale projecten, zoals een nieuw jeugdhuis, skatepark of speeltuintje  bvb.

Het project van [ew32] en de 4 steden is laureaat van de projectoproep ‘My Future, Our Society’ van de Stichting P&V. Het doel: jongeren en jongvolwassenen ervan bewust maken dat ze via collectieve actie persoonlijke problemen kunnen oplossen of wensen kunnen verwezenlijken.

Uit cijfers blijkt namelijk dat slechts 16% van hen rekent op de politiek en collectieve oplossingen om hen te helpen bij hun problemen of dromen. Ze rekenen vooral op zichzelf, hun familie en een portie geluk. Stichting P&V wil aantonen dat het ook anders kan. Ook wil zij met haar initiatief politieke instellingen responsiever maken voor de problemen en wensen van jongeren.

De Stichting P&V heeft vorige dinsdag, tijdens haar jaarlijkse conferentie en debat, de acht laureaten bekendgemaakt van haar projectoproep “My Future, Our Society”. Vier Franstalige en vier Nederlandstalige projecten werden geselecteerd na een uitgebreide selectieprocedure, waaronder dus ook het Mayor@YourTown spel van [ew32], Ninove en de 3 andere steden.  Wij en de andere 7 projecten krijgen hierdoor beurzen om gedurende anderhalf jaar de plannen te realiseren.

Dus binnenkort kunnen de Ninoofse jongeren hun dromen proberen realiseren als Ninoofs burgemeester.

1 comment to Mayor@Ninove

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>