Opening nieuwe speeltuin in de Elsbeekstraat in Meerbeke

Zaterdag 30 april opende schepen van Jeugd Lieven Meert samen met de buurtbewoners en hun kinderen de vernieuwde speeltuin in de Elsbeekstraat in Meerbeke.

Twee jaar geleden kwam een afvaardiging van de buurt naar ons toe met de vraag om het verwaarloosde terreintje aan de Elsbeekstraat aan te pakken. We gingen hier graag op en organiseerden een inspraakmoment op een zonnige woensdagnamiddag waar de kinderen en kleinkinderen van de buurt samen met de ouders konden dromen over hun nieuw speeltuintje. De kinderen wilden een trampoline, een kabelbaan maar ook nog plaats om te voetballen. De ouders en grootouders zagen een petanqueterreintje, banken en een vaste barbecue wel zitten. En de buren van WZC Castelmolen vonden het fijn om in de groene omgeving te kunnen komen wandelen.

We hebben geprobeerd om zoveel mogelijk met al deze wensen rekening te houden en ik vind het resultaat dan ook erg geslaagd. Dit toont aan dat wanneer politiek en burgers de handen in elkaar slaan, prachtige resultaten kunnen worden gehaald. We gaan dit zeker proberen te herhalen in de andere deelgemeenten en wijken waar we nieuwe speeltuintjes gaan aanleggen.

opening speeltuin Elsbeekstraat

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>