De aanpak van het gladde skatepark

Naar aanleiding van de klachten over het te gladde skatepark aan het NInoofs stadspark kreeg ik hierover een vraag op de gemeenteraad.

Het probleem van het skatepark dat te glad wordt bevonden door vele BMX’ers is ons al een tijdje bekend. Het probleem wordt wellicht veroorzaakt door een dun stoflaagje op de toplaag van het skateterrein dat bijzonder veel wordt gebruikt door de Ninoofse jeugd. We onderzochten samen met de leverancier al enkele pistes maar blijkt dat die het probleem nergens anders meemaakte en had er dus geen oplossing voor. We probeerden ook al om de technische dienst elke ochtend het terrein te laten nat spuiten, maar ook dat bleek niet te helpen. Een volgende poging was het opschuren van het terrein, opnieuw gaf dit niet het gewenste effect. Nu zijn we al een tijd verschillende anti-slip coatings aan het uitproberen en testen we binnenkort ook een speciale tape. Als ook dat geen oplossing biedt, moeten we eventueel overwegen om de volledige toplaag van het terrein te laten vervangen. Hoe dan ook, eens we een oplossing hebben, zullen we die zo snel mogelijk laten uitvoeren, want veiligheid is uiteraard een prioriteit.

We laten ook een enquête afnemen bij de gebruikers (niet enkel de BMX’ers) om te zien hoe zij de situatie ervaren en er wordt ook contact opgenomen met andere steden met vergelijkbare skateparken om te blijven zoeken naar een oplossing.

 

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>