OCMW en stad zoeken vrijwilligers

Onder het motto: Ik. Vrijwillig(er) & enthousiast in Ninove, willen het OCMW ninove en de stad Ninove volop inzetten op vrijwilligerswerk. Op die manier willen ze alle talenten die in Ninove nog onbenut zijn, alle kansen geven.

Daarom organiseren ze op 30 april om 19U een info-avond in wzc Klateringen voor potentiële vrijwilligers die graag een handje willen toesteken bij een sociaal project.

Binnenkort start het OCMW met een aantal nieuwe projecten waarvoor we graag beroep willen doen op vrijwilligers. Zo zoeken we voor het ‘bolle buik vol kansen-project’ mensen (liefst mama’s) die jonge kwetsbare ouders willen ondersteunen met goeie raad tijdens de zwangerschap of de eerste levensmaanden van de baby’s. Die ondersteuning bij de eerste levensmaanden is immers cruciaal voor de ontwikkeling van kindjes. Voor het mobiel huis zoeken we vrijwilligers die samen met ons op zoek willen gaan naar verborgen eenzaamheid om die mensen dan eventueel toe te leiden naar het ontmoetingscentrum voor senioren De Fontein. Voor dat ontmoetingscentrum voor senioren en wzc Klateringen zoeken we dan weer mensen die samen met de senioren activiteiten willen doen. Dat kan gaan van kaarten, films bekijken tot petanque of een workshop.

Schepen Veerle Cosyns bevoegd voor cultuur en vrijwilligersbeleid: “Ook de dienst cultuur zal op de infoavond uitleg geven over wat je als vrijwilliger kan betekenen in het culturele leven in NInove. We zijn erg blij dat we samen met het OCMW een vrijwilligersloket kunnen uitbouwen om zo alles wat kunnen centraliseren voor potentiële vrijwilligers. Aan dat vrijwilligersloket dat we in het Sociaal Huis willen uitbouwen kan je in de toekomst dan informatie krijgen over alle mogelijke vrijwilligerswerkingen in onze stad.”

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>