OCMW Ninove en Ninove-Welzijn bouwen 30 seniorenflats in Denderwindeke

De OCMW-raad gaf op de vorige OCMW-raad goedkeuring aan de samenwerkingsovereenkomst met sociale huisvestingsmaatschappij Ninove-Welzijn om samen een 30-tal sociale flats en een ontmoetingscentrum voor senioren te bouwen. Eerder gaf ook de raad van bestuur van shm Ninove-Welzijn met als voorzitter Stijn Vermassen hiervoor al de goedkeuring.

De bouw van assistentieflats in Denderwindeke was nog een idee van mijn voorganger en huidige collega-schepen Paul De Schepper, dat we met de nieuwe meerderheid verder hebben uitgewerkt en verfijnd. Met de nu afgesproken samenwerking met Ninove-Welzijn kunnen we zorgen voor een uitbreiding van de huidige 20-serviceflats van het ocmw tot een complex van in totaal ongeveer 50 flats. We gebruiken hiervoor de expertise van Ninove-welzijn als bouwmaatschappij terwijl het ocmw zal instaan voor de organisatie en uitbating van een ontmoetingscentrum voor ouderen voor de bewoners van de huidige serviceflats, de toekomstige nieuwe flats, maar ook voor andere senioren uit Denderwindeke die graag eens iets doen.

Ninove-Welzijn krijgt voor de bouw van de sociale flats ook een goedkope lening via de Vlaamse overheid. Op die manier zal de huurprijs voor de flats zeker betaalbaar zijn. We zullen later op de gemeenteraad ook een voorrangsreglement goedkeuren zodat mensen boven een bepaalde leeftijd voorrang krijgen om er te gaan wonen.

Ik ben samen met de collega’s van de OCMW-raad en de mensen van Ninove-Welzijn erg tevreden dat er binnen een aantal jaar extra seniorenflats zullen bijkomen op de site waar recent het voormalige ocmw-rusthuis werd afgebroken. Het ocmw-rusthuis langs de Edingsesteenweg zit in het geheugen gegrift van elke Denderwindekenaar. Het gebouw renoveren was echter veel te duur zodat we in de vorige legislatuur met wat spijt in het hart beslisten om voor een nieuwbouw te gaan om zo te kunnen voldoen aan de hedendaagse normen. We zijn blij en fier dat we er kunnen voor zorgen hebben dat er in onze gemeente extra flats bijkomen voor de ouderen. De vergrijzing slaat immers hard toe. Op deze manier kunnen we daar mee een antwoord op bieden.

 

Samen met collega-OCMW-raadlid Bart Mignon, voorzitter en ondervoorzitter van Ninove-Welzijn Stijn Vermassen en Alain Triest

Samen met collega-OCMW-raadlid Bart Mignon, voorzitter Stijn Vermassen en ondervoorzitter Alain Triest van Ninove-Welzijn.

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>