OCMW start met ontmoetingscentrum voor senioren ‘De Fontein’

De OCMW-raad besliste om vanaf 4 mei van start te gaan met het geplande ontmoetingscentrum voor senioren in Ninove-centrum in en rond de cafetaria van WZC Klateringen op de Centrumlaan en doopte het ‘De Fontein’.

Het ontmoetingscentrum voor senioren maakt deel uit van het meerjarenplan waarin ouderenzorg één van de drie prioritaire beleidsdomeinen is. Het idee ontstond enkele jaren geleden in de schoot van de ouderenadviesraad en we zijn blij dat we dit nu ook kunnen realiseren. Met dat ontmoetingscentrum willen we inzetten op de strijd tegen vereenzaming van senioren in onze stad. Later zullen we er trouwens nog zulk ontmoetingscentrum oprichten in Denderwindeke aan de Edingsesteenweg waar vroeger het ocmw-rusthuis stond, nu al 20 serviceflats zijn en waar Ninove-Welzijn later ook een 30-tal flats zal bouwen gericht op senioren.

Er zullen in De Fontein geregeld verschillende activiteiten plaats vinden gericht op senioren.  Het is de bedoeling om 4 soorten activiteiten aan te bieden: recreatief, creatief, vorming en beweging, waarbij we in de eerste fase vooral zullen focussen op het recreatieve. Zo worden er workshops en filmnamiddagen georganiseerd, kan er gekaart worden, kunnen gezelschapsspelen en volksspelen gebruikt worden, liggen er kranten en magazines, wordt er een petanqueterrein aangelegd,…. Ook kunnen 60+’ers er van een warme maaltijd (+soep en dessert) genieten voor de prijs van slechts 5 euro (2,5 euro voor kansenpasgebruikers). Ze moeten hiervoor wel tijdig reserveren.

Voor meer info kan je terecht bij de verantwoordelijke van het ontmoetingscentrum Elke Beeckman, via elke.beeckman@OCMW.ninove.be of 054/311754

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>