WZC Klateringen nooit zonder stroom

Vorige woensdag vond de oplevering plaats van een noodstroomgroep in het OCMW woonzorgcentrum Klateringen. De noodstroomgroep was al enkele maanden in gebruik maar werd pas nu officieel opgeleverd. Iedere bewoner kan nu op zijn 2 oren slapen want het zal niet donker zijn bij eventuele elektriciteitspannes.

Dat er in de winter stroomtekort dreigde en we daarmee proactief hebben gehandeld, is mooi meegenomen, maar de plaatsing was al veel vroeger gepland dan de actualiteit nu laat vermoeden en was nog het initiatief van mijn voorganger Paul De Schepper. Zo kunnen we zeker zijn dat ook we ook in noodsituaties over elektriciteit beschikken om onze kwetsbare bewoners te kunnen verzorgen.

Door de plaatsing van de noodstroomgroep is het wzc en de grote cafetaria ook beschikbaar om in alle omstandigheden dienst te doen als noodopvang voor onze stad.

De noodstroomgroep voldoet aan strenge kwaliteitsnormen (ISO 9001), heeft een vermogen van 400kVA/320 kW. Bij een volle tank is hij goed voor 30 uur elektriciteit, maar er kan uiteraard bijgetankt worden.

Samen met voorganger en collega Paul De Schepper aan de noodstroomgroep

Samen met voorganger en collega Paul De Schepper aan de noodstroomgroep

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>