Rotary schenkt winterpakketten aan OCMW-cliënten

Vandaag kwam een delegatie van Rotary Ninove-Geraardsbergen 75 winterpakketten overhandigen aan het OCMW Ninove.

Deze actie zorgt voor een warme gloed tijdens de koude wintermaanden, De pakketten hebben een voor-elk-wat-wils-samenstelling en vergeten niemand binnen het gezin. De ontvanger vindt er onder andere een resem voedings-, verzorgings- en onderhoudsproducten in terug.

Het OCMW Ninove is ontzettend blij met dit geschenk. In deze bijzonder harde tijden is elk extraatje meer dan welkom. Het is voor ons dan ook héél fijn onze cliënten af en toe wat meer te kunnen geven dan wat de wetgever ons mogelijk maakt. Vooral voor die mensen die héél véél inspanning doen om in deze maatschappij rechtop te blijven, is het een verdiende ruggensteun. We weten dat de publieke opinie nogal hard kan zijn voor mensen die van het ocmw leven en in de praktijk blijkt deze kritiek heel vaak onterecht. Om deze mensen, die niet alleen tegen de materiële tekorten opboksen, maar ook nog eens met een onterecht stigma moeten afrekenen, een stimulans te kunnen bieden, is dit aanbod van de Rotary club een godsgeschenk.

De Voorzitter van de Rotary Ninove Geraardsbergen dit jaar, Dirk Vanderpoorten, tevens Voorzitter van de Gemeenteraad van Ninove, beaamt dit: “ook in Ninove leven mensen, achter de hoek, in armoede. Als service Club met een sterke lokale verankering voelen we het als onze plicht, ieder jaar een dergelijk initiatief te nemen en tegelijkertijd het signaal te geven, dat kansarmoede, zeker waar de toekomst van kinderen op het spel staan, structureel “moet” aangepakt worden.”

rotary 2015

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>