Zonnepanelen op wzc Klateringen

Op de OCMW-raad van december werd beslist om Eandis de opdracht te geven tot plaatsing van zonnepanelen op het Woon- en Zorgcentrum Klateringen. Een groene investering van 110.000 euro. Op het rustoord zal een installatie worden geplaatst dat op zijn piek 69 Kilowatt genereert.

Het OCMW dacht al eerder om zonnepanelen te plaatsen. Dit voorstel deed ik enkele jaren geleden al toen ik in de oppositie zat en ook raadslid Renaat Raes deed eerder het voorstel. Toen werd het voorstel nog niet uitgevoerd, maar ik ben blij dat het er nu toch van kan komen.  Het is echter moeilijk om het juiste investeringsmoment te kiezen. Wij hoopten te kunnen genieten van het verminderde BTW-tarief na vijf jaar (WZC Klateringen opende de deuren in 2010) maar de regering besliste dit op te trekken naar 10 jaar. Wij willen echter niet langer wachten want de zonnepanelen zijn al terugverdiend op 10 jaar.

OCMW-raadslid Jordy De Dobbeleer (sp.a-Groen) is ook tevreden en ziet niet alleen een groene maar ook een slimme investering. “We zullen minder CO2 uitstoten, wat goed nieuws is voor het klimaat. Maar door zelf in te staan voor onze energieproductie, moeten we zelf minder elektriciteit gaan kopen. De energieprijzen zijn al hoog waardoor we schatten om na 20 jaar een financiële opbrengst van 134 366 euro te halen.”

Foto: exova.com

Foto: exova.com

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>