Een bolle buik vol kansen

Het OCMW van Ninove gaat een stap verder in de bestrijding van kinderarmoede. Immers 1 op 10 kinderen in Vlaanderen hebben al van in de wieg mindere kansen.

Het OCMW Ninove wil nog vroeger tegemoetkomen en wil een project rond perinatale gezinsondersteuning ontwikkelen. Dit project met de naam ‘Een bolle buik vol kansen’ maakt deel uit van het kinderarmoedebestrijdingsplan.

“Al voor de geboorte veroorzaakt kansarmoede ongelijkheid in gezondheid en toekomstkansen voor kinderen. Bovendien is de periode voor en na de geboorte bepalend voor de ontwikkeling van het kind en ideaal om de vaardigheden van ouders te erkennen en te versterken. In dit kader lanceerde de Koning Boudewijnstichting een subsidieoproep voor projecten die duurzaam en lokaal samenwerken voor een betere perinatale gezinsondersteuning”, zegt OCMW-raadslid Jan Arijs (Open VLD)

OCMW-voorzitter Lieven Meert (sp.a) verduidelijkt: “Via dit project wil het OCMW van Ninove, samen met haar partners (Kind & Gezin, Teledienst, Leerpunt, …) , de kwetsbaarheid van zwangere vrouwen verlagen. Alle lokale actoren, medische en sociale, kunnen kwetsbare zwangere vrouwen doorverwijzen naar het project. Deze zwangere vrouwen zullen door vrijwilligers/gezinscoaches, intensief aan huis worden begeleid. Hierdoor willen we de draaglast van de zwangere vrouw verminderen. Daarnaast bieden we ook begeleidingen op locatie aan. Zo gaan ouderbijeenkomsten het sociale netwerk rondom de (aanstaande) moeders en hun kinderen versterken.”

Wie meer wil weten of interesse heeft om vrijwilliger te worden, mag zeker iets laten weten op lieven.meert@ninove.be

Foto: Muus

Foto: Muus

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>