OCMW en jeugdbewegingen samen tegen armoede

Op de Raad van 22 oktober keurde het OCMW van Ninove een projectvoorstel ‘jeugdbeweging komt naar je toe goed’. Daarmee kunnen jeugdbewegingen een subsidie van 500 euro krijgen als ze een activiteit organiseert in een van de wijken in Ninove met veel kansengroepen. Zoals we allemaal aanvoelen, en ook uit onderzoek blijkt, bereiken jeugdbewegingen nog te weinig kinderen en jongeren in armoede. Via deze subsidie komen de jeugdbewegingen naar hen toe, en wordt de drempel om te proeven van jeugdbewegingen lager, wat op termijn kan leiden tot structureel lidmaatschap. Zowel de kinderen en jongeren als de jeugdbewegingen hebben hier baat bij.

Concreet kunnen jeugdbewegingen een normale activiteit organiseren in één van de wijken met kansengroepen in Ninove, zoals de ‘Blokken’ of de sociale wijk in Outer. Zij kondigen die activiteit ruim op tijd aan. In dat geval kan de jeugdbeweging beroep doen op de stadsdiensten en de jeugddienst voor technisch materiaal en een subsidie krijgen van maximaal 500 euro per activiteit.

OCMW-voorzitter en Schepen van Jeugd Lieven Meert: ‘Hopelijk leidt dit ertoe dat kinderen en jongeren die soms moeilijk de weg vinden naar de jeugdbeweging, maar daar net heel veel aan zouden kunnen hebben, op deze manier toch kennis kunnen maken met onze fantastische jeugdbewegingen. Voor de jeugdbewegingen, die vaak zelf gefrustreerd zijn dat ze moeilijk leden uit kansengroepen bereiken, kan dit dan weer een duwtje in de rug zijn op vlak van ledenwerving. Ik ben zeer benieuwd naar de resultaten van dit project.

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>